A mini pónik segítenek

Gyógypedagógiai célú fejlesztő foglalkozások 3 és 12 év közötti gyerekeknek

Elsősorban tanulási nehézségekkel, viselkedészavarokkal, szocializációs problémákkal, fejlődésbeli elmaradásokkal, kommunikációs nehézségekkel, kötődési zavarokkal küzdő gyermekeket és szüleiket várjuk gyógypedagógus szakemberrel a Kortaportán, egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás keretében. A foglalkozások során fejleszthető a figyelem, a koncentráció, a mozgáskoordináció és más, tanuláshoz szükséges képességek, az érzelmi kötődési készség, a szociális kompetenciák. A szakemberek munkáit különleges kisállatok segítik a Kortaportán: a mini shetlandi pónik 86 centiméter alatti marmagasságukkal, mosolyra késztető alkatukkal, hihetetlen bizalmukkal és végtelen türelmükkel vidám perceket varázsolnak a kicsik és nagyok arcára egyaránt, ugyanakkor közös munkába is bevonják a gyerekeket. Megpróbáljuk együtt leküzdeni a különböző akadályokat, figyelni a másikra, együtt lépni, mozdulni, fordulni a pónikkal, de külön hangsúlyt fektetünk a lóról és az állatokról való gondoskodásra, mint a közös etetésre, a lóápolás mozzanataira is. A pónikkal való közös munka során a gyerekek sikerélményhez jutnak, növekszik az önbizalmuk, magabiztosabbá válnak, miközben ráéreznek arra is, hogy felelősséggel tartoznak nemcsak magukért, de egy-egy állatért is. Ha pedig a pónik mellett további segítségre – vagy egy kis mókára – is szükség lenne, nem akadály: a foglalkozásba bármikor bekapcsolódik Lili, a törpekecske vagy a tanya más miniállata is.

Célcsoport: 3 és 12 év közötti korosztály

Bejelentkezés: előzetesen telefonon (06-30-621-9164) vagy emailen (kortaporta.debrecen@gmail.com). A bejelentkezéskor kérjük, ha van, a rendelkezésre álló szakvéleményt is. Az első alkalom ismerkedés egymással, a gyermekkel és a pónikkal. Ezután indulhat a közös munka.

Ár: az ismerkedős alkalom 3.000 Ft, ezután 8.000 Ft / foglalkozás. 5 alkalmas bérlet 35.000 Ft. 

Közreműködők: Szász Ildikó gyógypedagógus, Koroknai Edit lovasedző és pedagógus, valamint Maja, a mini shetlandi póni (szükség esetén további négy társával)

Szász Ildikó gyógypedagógus

Édesanyám óvónő volt, nagyon anyás gyermekként gyakorlatilag az óvodában nőttem fel, iskolás koromban is szívesen töltöttem a szabadidőmet az ovisok között. Valahogy mindig megtaláltak azok a gyerekek, akik kicsit kilógtak a sorból, nehezen illeszkedtek be, mások voltak, mint a többi gyerek. 13 évesen fogalmaztam meg először azt, hogy ha felnőtt leszek, „zűrös gyerekeknek” szeretnék segíteni. Akkor még nem tudtam ennél szakszerűbben megfogalmazni a vágyamat, ami végül teljesült, 2000-ben gyógypedagógusi diplomát szereztem az ELTE-n oligofrénpedagógia-pszichopedagógia szakon. Munkám során sokféle gyermekkel és sokféle problémával találkoztam, és dolgoztam, többeket végigkísértem kisgyermekkoruktól a felnőtté válás útján. Néhányan már maguk is szülőként fordulnak hozzám segítségért saját gyermekük nehézségeivel kapcsolatban. Állatbarátként és állattartóként hiszek a háziállatok varázserejében, szakemberként pedig jó szívvel ajánlom a minipónikkal együtt végzett fejlesztést.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: