Állatok világnapja

Az állatok világnapja alkalmából a Kortaporta lakóival szerepet cserélünk és ezúttal nemcsak pónizásra, traktorozásra és ügyességi játékokra hívjuk az állatbarátokat, de egy kis közös munkára is várjuk a lelkes gyerekeket és szüleiket októberben. Segítünk Manda kutyának a rókaűzésben, Artúrnak, a nagy kosnak a faltörésben (de még inkább az építésben), a lovaknak pedig a trágyahordásban. A kis traktort a legkisebbek is vezethetik, míg ezen a héten a gyerekekkel megrakott kis póniszekeret az erősebb apukák két kezükkel saját maguk (esetleg autóval rásegítve) húzhatják.

Noha a Kortaportán már most is minden perc az állatok körül forog, a világnapjuk alkalmából igyekszünk a mini farmba még többet beletenni és újabb programokkal előállni. Ebből az alkalomból nemcsak a már hagyományos állatbarátkozós programokra, pónizásra, közös etetésre, de közös gondozásra, lóápolásra, karámjavításra és sok más játékos munkára várjuk a gyerekeket és szüleiket. Ráadásként pedig a 24 órát kibővítjük: a világnapot október egész első hetében folyamatosan ünnepeljük a mini állatokkal és a portára érkezőkkel. Délelőttönként szívesen ellátogatunk a minipónikkal és ügyességi játékainkkal óvodákba, iskolákba is (október 5-re, 6-ra, 7-re és 8-ra már meg is hívtak bennünket), délutánonként pedig minden második (páros) napon mi várunk szeretettel kicsiket és nagyokat a Kortaportán. Október 2-án, szombaton 14 órától, október 4-én, 6-án és 8-án pedig 16-tól 18 óráig jöhet mindenki, aki szívesen segít a játékok és foglalkozások mellett a tanyán. Természetesen ezúttal is felülhet minden gyerek a minipónikra és a kis piros traktorra, kipróbálhatja az akadálypályát a kis lovakkal (akik már tökéletesen ismerik a feladatot), vagy Lilivel, a törpekecskével (akivel ha nem is hibátlanul, de már egész jól haladunk), és próbálkozhat a törpemalacok szelídítésével (amivel azért még nem állunk olyan jól). Igény esetén erdei pónisétára és erdei traktorozásra is van lehetőség, és addigra elkészül a nyuszisimogató, illetve reményeink szerint a hordólovas játék is, a kisebb és nagyobb csibék, illetve kacsák pedig továbbra is szívesen fogadnak szinte mindent, ami zöld és ehető. Cserében pogácsát, gyümölcslevet, a szülőknek pedig egy jó kávét (és gereblyéket, nagy lapátot) biztosítunk. Sőt, munkáért munkával és szerszámokkal is “fizetünk”: teret és kiváló eszközöket meg némi szaktudást is biztosítunk otthonról hozott sporteszközök, bútordarabok vagy egyéb fontos dolgok megjavításához.
Ráadásként akinek még a végén van kedve és ereje, szőlőt is préselhet magának vagy akár a többieknek, kárba pedig semmi nem megy, mert ami a darálóban marad, annak a kismalacok egész biztosan örülnek.


Részvételi díj: 1000 forint + egy répa, alma vagy marék kukorica (vagy egyéb takarmány). A szervezés és tervezés megkönnyítése érdekében köszönjük az előzetes jelentkezéseket a kortaporta.debrecen@gmail.com címen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: