Tematikus napok oviknak, suliknak

Őszi tematikus foglalkozások és családi napok, állatbarátkozós programok, osztálykirándulások óvodásoknak és iskolásoknak a Kortaportán szüreti mulatsággal, dióveréssel, rókaűzéssel, ügyességi játékokkal és persze a mini pónikkal.

A Kortaportára érkező gyerekek az állatbarátkozós program keretében megismerkednek az itt élő állatokkal, megtudhatják, melyik mit eszik és kivel barátkozik, megfigyeljük, ki milyen nyomot hagy, hogyan mozog. Ügyességi sorversenyen különböző akadályokat küzdhetnek le közösen és önállóan, és elkészíthetik saját kis mini emléküket is a farmról. A program során együtt etetjük meg az ittlakó szárnyasokat, birkákat, nyuszikat, mini pónikat és nagy lovakat, miközben sok-sok érdekességet is megtudhatunk róluk. Mindezeken kívül a résztvevők kipróbálhatják a mezítlábas ösvényt (hideg esetén zokniban), a különböző mozgó akadályokat és a természetes vagy újrahasznosított anyagokból készült játékokat is. Igény esetén a programba traktorozás, szekerezés és sétalovaglás, valamint közös főzés is illeszthető, illetve az őszhöz és jeles napokhoz kapcsolódva külön tematikus foglalkozás is választható. Az állatbarátkozós programokkal számos világnaphoz – állatok világnapja, gyermekek világnapja, takarítási világnap stb. – külön is kapcsolódunk. De figyelem! A foglalkozásokba mindig beszáll a tanya mókamestere, Lili, a törpekecske is.

Választható tematikus programok:

1, Szűrd a szőlőt! Mini szüreti mulatság a minifarmon minipréssel (szőlőpréselés, traktorozás, sorverseny ügyességi játékokkal)

2, Dióbél-dióbál. Termény- és termésgyűjtés dióveréssel a minifarmon (gyűjtögető erdei séta, dióverés, mini játékok készítése, sorverseny ügyességi feladatokkal)     

3, Hajtsuk meg! Mihály-napi behajtás miniben (Hol és hogyan élnek a minifarm állatai? Miként készülnek a télre, mit esznek, milyen nyomot hagynak maguk után? Nyomkeresés, akadálypályák és nyompárosító foglalkozás)

4, Faültető Farkas napja. Noha ilyenkor alszanak el a fák, Farkas napja a facsemeték ültetésének a napja: közös ültetés trágyázással, vízhordással, traktorozással.

5, Valaki járt a tanyán! Rókaűzés, csibementés. Nyomkeresés, párosító és ügyességi játékok, csibementéssel, rókaűző feladatokkal.

6, Búza, kenyér, nagyharang. Máté hete az őszi búzavetés ideje – ássunk, szórjuk, takarjuk együtt a magokat. Mi lesz a búzából? Zsíros kenyér lakomája, de csakis a munka után. Vetés, majd közös őrlés kövekkel, ismerkedés a malmokkal, szélkerék készítés, vízimalmozás miniben.

7, Faragjuk lyukasra, kerekre, fényesre! Tökfaragás a magyar hagyományokhoz kapcsolódva, szalmabálás bunkerépítéssel, várfoglalással és töklámpásokkal. A világító tököket a csoportok aztán saját kis kuckójukba vihetik.

A tematikus programokba minden alkalommal bekapcsolódnak a tanya állatai is!

Javasolt életkor: 3–14 év, létszám: 10–80 fő. Cím: Debrecen, Alma utca 157. Részvételi díj: programtól függően 800-2000 Ft / fő. Érdeklődés, árajánlat, bejelentkezés: 30-621-9164 vagy kortaporta.debrecen@kortaporta

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: