Fejlesztőtábor

Bátorító és beszédészlelést elősegítő tábor beszédfejlődési zavarokkal küzdő 5 és 7 év közötti gyerekeknek augusztus 1-jétől 5-ig. Tele Héri Brigitta gyermekrehabilitációs szakgyógytornász, TSMT-terapeuta és a Kortaporta első közös – kis létszámú – fejlesztőtábora.

Első állatbarátkozós tábor szenzomotoros fejlesztéssel és speciális vizsgálatokkal – és természetesen a minipónik bevonásával – a Kortaportán. Ha gyermeked nem vagy életkorához képest eltérően kommunikál, nehezen koncentrál, szükséges lenne az aktív és passzív szókincsét, beszédértését, valamint a figyelmét fejleszteni, és nyitottak vagytok az újdonságokra, próbáljuk meg együtt! Tele Héri Brigitta gyermekrehabilitációs szakgyógytornász, TSMT-terapeuta és a Kortaporta első közös – kis létszámú – fejlesztőtáborába várjuk azokat a gyerekeket, akiknek beszédfejlődésük életkorra korrigálva eltérést mutat, szeretik az állatokat és szívesen töltik idejüket a szabadban, tanyasi körülmények között, a legkevesebb megkötéssel, sok-sok mini állattal. A terápiákat és/vagy fejlesztéseket egyénre adaptálva tartjuk, a tábor épp ezért kis létszámmal, legfeljebb tíz gyerekkel indul.

A tábor egyik fő célja, hogy a fejlesztő foglalkozások és vizsgálatok mellett / vagy épp közben a kicsiket bevonjuk az állatok körüli munkába, mindeközben igyekszünk erősíteni bennük a felelősségtudatot, növelni az önbizalmukat és különleges helyzetekben – akár póniháton, akár vizet merve vagy épp talicskában ülve – próbálunk motivációs pillanatokat teremteni. 

A tábor további törekvése egy célzott diagnosztika és terápiás terv kialakítása a jövőre nézve, a jelent figyelembe véve. A terápiák és/vagy fejlesztések a hét során egyénre adaptálva zajlanak. Kiemelt cél a beszédzavarok fejlesztésében kulcsfontosságú szenzoros adaptáció elősegítése, az auditív észlelésért felelős agyi területek célzott stimulálása, valamint a figyelmi rendszerek élesítése, ezért a helyszín, a programok és fejlesztések milyensége és azok sűrűsége ehhez alkalmazkodik.

Időpont: augusztus 1-5., 8-tól 16 óráig (7.30-tól 17 óráig biztosított a felügyelet). 

Díja (háromszori étkezéssel): 55 000 Ft

Jelentkezés, információ: Tele Héri Brigitta: 30/662-8602 vagy Koroknai Edit: 30/621-9164

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: